בינה מלאכותית ככלי עזר בטיפול פסיכולוגי: חדשנות במפגש הטיפולי
אל ארגז הכלים של מטפלי ההבעה והיצירה (כלומר: המטפלים באומנות, פסיכודרמה, מוזיקה, תנועה וכד') נכנסו בשנים האחרונות שחקני חיזוק משמעותיים: כלי הבינה המלאכותית (AI). אנו מכירים את הכלים הללו מעולמות הפנאי, מן העבודות המשרדיות ואחרות, רובוטים, כלי עזר שונים... ככל שחולף הזמן, הבינה המלאכותית נכנסת ליותר ויותר תחומים מלהיבים. אך מה לגבי עולם הטיפול? כיצד כלים אלו יכולים להרחיב את דרכי העבודה של המטפל ולתרום לתהליך הטיפולי? התשובה: בהמון דרכים! הנה כמה דוגמאות:
שיפור האבחון והתאמת טיפול: ה- AI יכול לסייע במעקב אחרי דפוסים לאורך זמן ולהציע דרכים לשיפור האבחון וההתאמה של תכניות טיפול. כל אלו מאפשר למטפלים להתאים את עצמם בצורה מדויקת יותר לצרכים של המטופלים (ראו, למשל- World Economic Forum).
מעקב וניתוח התקדמות: כלים מבוססי בינה מלאכותית, כמו אלו שפיתחו ב-ieso, מספקים למטפלים כלים לניטור התקדמות המטופלים לאורך זמן. חישבו כמה מלהיב יהיה לקבל מידע מהימן על הצלחת הטיפול, במקום הישענות על דיווחים עצמיים ותחושות עמומות. המידע שמתקבל מאפשר התאמה מדויקת יותר של הטיפול ומספק למטפלים דרך לשיפור העבודה. (ראו, למשל: IEEE EMBS). בעזרת ניתוח אוטומטי של שיחות טיפוליות, יכולה הבינה המלאכותית לזהות מרכיבים חיוניים בטיפול כמו התערבויות מסויימות ומיקוד במטרות טיפוליות, ולשפר את שיטות העבודה של מטפלים באמצעות משוב מבוסס נתונים.
נגישות רבה יותר לטיפול נפשי: אחד היתרונות המשמעותיים של הבינה המלאכותית הוא הנגשת הטיפול לאוכלוסיות שמתקשות לגשת לטיפול מסורתי, כמו אנשים עם מגבלות פיזיות. כלים מבוססי AI יכולים לספק תמיכה ראשונית ולסייע בהפחתת העומס על מטפלים. ראו: Psychology Today).
Comments